sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cocktails

Adonis
Acest cocktail a aparut in Londra anilor 50 si este printre primele cocktailuri pe baya de vin. Numele sau provine de la zeul grec, Adonis, zeul frumusetii fapt ce caracterizeaza trasaturile acestei bauturi.
Ingrediente
-7/10 dry sherry
-3/10 vermuth rosu
-coaja de portocala rasa
-cateva picaturi de Orange Bitter
Mod de preparare
Ingredientele se amesteca impreuna cu gheata in cristale, dupa care se toarna in pahar, dupa ce amestecul a fost filtrate cu strainerul.
Se aromatizeaza cu coaja de portocala rasa.



Baby Doll
Ingrediente
50 ml nectar de cirese
1/2 lingurita sirop de zmeura
25 ml suc de soc neindulcit
1 lingura de zahar
1/2 lingurita zahar vanilat
150 g kefir
1 lingura frisca
Mod de preparare
Se amesteca intr-un blender kefirul, nectarul de cirese, siropul de zmeura, sucul de soc si zaharul;
Se orneaza cu frisca si eventual se poate orna frisca cu o cireasa adaugata in varf.





Black Forest
Ingrediente
30 ml lichior Kahlua
15 ml crema de cacao
15 ml coniac de cirese amare
90 ml lapte dulce
2 cirese negre confiate
ciocolata neagra
Mod de preparare
Lichiorul Kahlua si crema de cacao se toarna pe fundul a 2 pahare de cocktail fara picior.
Intr-un shaker se pun 2 cuburi de gheata, laptele dulce si coniacul de cirese si se amesteca, apoi se toarna compozitia cu ajutorul unei strecuratoare, foarte incet, peste primul strat din pahare, astfel incat sa nu se amestece.
Se rade ciocolata deasupra si se orneaza fiecare pahar cu cireasa confiata.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2




Black Velvet
Ingrediente
bere Guinness
sampanie
Mod de preparare
Umpleti pe jumatate cu bere un pahar cu picior;
Completati apoi cu sampanie
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2



Blue Lagoon
Ingrediente
40 ml vodka
10 ml Curacao
20 ml limonada
20 ml Seven Up sau Sprite
1 cireasa
1 felie de portocala
3 linguri de gheata pisata
Mod de preparare
Se amesteca vodka, Curacao, Sprite si limonada impreuna cu cele trei lingurite de gheata pisata intr-un shaker;
Se toarna printr-o sita intr-un pahar;
Se adauga cireasa si felia de portocale;
Se bea in pahare mari cu pereti drepti.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2





Campari Waterloo
Este un cocktail racoritor, perfect pentru verile calde.
Ingrediente
1/10 Campari
3/10 gin
6/10 pepene verde
suc de la o lamaie.
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele, se adauga gheata si se decoreaza paharul cu cu cirese si o felie de portocala.



Casablanca
Ingrediente
60 ml rom alb
30 ml lichior de caise
30 ml suc de lamaie verde
30 ml Grand Marnier
10 ml lichior Maraschino
Mod de preparare
Intr-un recipient rece se amesteca toate ingredientele.
Se pregatesc 2 pahare de cocktail cu gura larga, fara picior, tinute la congelator cateva minute.
Se toarna amestecul in pahare si se decoreaza cu felii de lamaie sau portocala.




Ceai Cocktail
Ingrediente
2 lingurite de ceai verde
200 ml sampanie
200 ml suc de portocale
4 cl bitter Campari
4 felii de portocale
Mod de preparare
Ceaiul verde se infuzeaza in 200 ml de apa fiarta, se lasa 5 minute, apoi se strecoara;
Se raceste intr-o baie de apa, apoi se pune in frigider;
Ceaiul rece se amesteca cu  sampanie, suc de portocale si bitter Campari, se toarna in pahare de cocktail, iar marginea fiecarui pahar se decoreaza cu cate o felie de portocala.



Cocktail Americano
Ingrediente
5 cl Campari
5 cl Vermouth Rosso
Soda sau sifon pentru completare
Mod de preparare
Umple shaker-ul pe jumatate cu cuburi de gheata si toarna ingredientele deasupra.
Amesteca timp de 3 - 4 secunde, toarna apoi cocktail intr-un pahar fara picior.
Click aici pentru video



Cocktail din coniac si caise
Ingrediente
400 ml nectar de caise
200 ml coniac
100 ml Triple Sec sau Cointreau
100 ml rom alb
50 ml esenta de cocos sau lapte de cocos
zeama de la 2 lamai
scortisoara betisoare, gheata
Mod de preparare
Se amesteca bine intr-un blender sau shaker nectarul de caise, coniacul, Triple Sec si romul alb, apoi se lasa 5 minute.
Se adauga esenta de cocos sau laptele de cocos, zeama de lamaie si se toarna in 10 pahare de cocktail.
Se adauga cuburi de gheata si betisoare de scortisoara si se dau la rece.






Cocktail de kiwi

Ingrediente
1/2 lamaie
40 ml lichior de kiwi
4 felii de kiwi
vin spumos
cuburi de gheata
Mod de preparare
Zeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se adauga feliile de kiwi, cuburile de gheata si se umple paharul cu vin spumos.
Se poate orna cu coaja de lamaie sau felii de kiwi.



Cocktail de zmeura si lamaie
Ingrediente
100 ml vodca
150 ml sirop de zmeura
100 gr zmeura proaspata
2 felii mari de lamaie
gheata
Mod de preparare
Zmeura si gheata se pun intr-un mixer si se zdrobesc.
Se amesteca cu voda, siropul de zmeura si sucul de la cele 2 felii de lamaie si se pune compozitia in 2 pahare.


Cocktail de whisky
Ingrediente
2 cuburi de zahar brun
2 linguri de bitter
20 ml apa plata
100 ml whisky
6 felii de portocala
10 cuburi de gheata
Mod de preparare
Se inmoaie fiecare cub de zahar in bitter;
Se pun cuburile de zahar intr-un pahar, se adauga apa plata, un strop de whisky si se amesteca usor astfel incat zaharul sa se topeasca in totalitate;
Se adauga jumatate din cantitatea de whisky ramasa si 2-3 cuburi de gheata, amestecand foarte usor;
Se toarna si restul de whisky, inca 2 cuburi de gheata si se amesteca bine;
Se strecoara bautura in doua pahare, in care s-au pus dinainte 3 uburi de gheata, se storc pe deasupra feliile de portocale si se lasa sa cada in pahar.



Cocktail erotic
Ingrediente
200 ml sampamie
50 ml gin
2 lingurite suc lamaie
2 lingurite zahar
2 felii de portocale
2 cirese
Mod de preparare
Se toarna sampania, ginul, sucul de lamaie si zaharul intr-un pahar Collins si se amesteca bine;
Se decoreaza cu o felie de portocala si o cireasa.



Cocktail Gibson
Ingrediente
120 ml gin
20 ml vermut sec
2 cuburi de gheata
4 masline verzi
2 scobitoare ascutite
Mod de preparare
Se amesteca intr-un shaker ginul si vermutul apoi se toarna in 2 pahare de cocktail.
Se pune cate un cub de gheata in fiecare pahar si cate 2 masline verzi, intepate cu o scobitoare.
Se da la rece, la frigider, pana la servire.
Click aici petru video



Cocktail Iguana
Ingrediente
20 ml lichior Curacao
20 ml aperitiv Pernot
80 ml suc de portocale
80 ml suc de fructe de Passiflora
Gheata
Mod de preparare
Se amesteca bine lichiorul, aperitivul Pernot si sucurile;
Se umple trei sferturi din pahar cu gheata si se toarna in pahare;
Se decoreaza cu o felie fina de portocal, fixata pe marginea paharului.
Click aici pentru video



Cocktail Menthol
Ingrediente
20 ml vodca
20 ml suc de lamaie
10 ml sirop de zahar
100 ml apa minerala
2 cuburi de gheata
Mod de preparare
Se amesteca toate intr-un blender;
Se adauga siropul de zahar dupa gust si apa minerala.


Cocktail Mojito
Ingrediente
50 ml rom Havana
20 ml sirop zahar brun
20 ml suc de lime
apa minerala sau sifon
gheata
frunze de menta
Mod de preparare
Se zdrobesc in pahar cateva frunze de menta, se toarna sucul de lime si se amesteca;
Se adauga siropul, romul, gheata pisata si se amesteca. Se completeaza cu sifon sau apa minerala si se serveste cu frunze de menta.
Click aici pentru video



Cocktail verde
Ingrediente
2 fructe Kiwi coapte
1 lamaie verde
20 ml sirop de zahar
100 ml vodca
50 ml suc de lamaie
50 ml apa minerala
gheata zdrobita
Mod de preparare
Se curata kiwi de coaja, un fruct se taie cubulete, 1 fruct se taie felii;
Se amesteca cu blenderul cubuletele de kiwi intr-un castron de 1 litru, impreuna cu siropul de zahar si jumatate din cantitatea de gheata;
Se adauga vodca si sucul de lamaie, se amesteca si se imparte licoarea in mod egal in pahare. Se completeaza cu apa minerala si cu gheata. Se decoreaza cu felii de kiwi si lamai verzi


Cosmopolitan
Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4-5 cl vodka, 3 cl triplu sec, 2-3 cl suc de lamaine, 4-5 cl de suc de afine, cirese sau visine. Se combina ingredientele in shaker cca. 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o cireasa glazurata.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2



Cream Temptation
Ingrediente
4 cl brandy
3 cl lichior de afine
3 cl frisca
1/2 banana
decor: 1 felie portocala + 1 cireasa neagra
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele (fara cele de decor) intr-un blender impreuna cu cateva cuburi de gheata.
Se mixeaza foarte bine apoi se pune amestecul intr-un pahar inalt, cu picior.
Se orneaza paharul cu felia de portocala sau cu cireasa.



Cuba Libre
Ingrediente
50 ml rom alb
1 lamaie
Cola
Mod de preparare
Turnati romul intr-un pahar inalt cu gheata;
Taiati apoi lamaia in bucati, stroarceti sucul si puneti bucatile in pahar;
Completati cu Cola si ornati cu o bucata de lamaie pe marginea paharului.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2



Daiquiri 
Aceasta reteta apartine lui Philip War, seful barman de la Death and Co. din New York.
Ingrediente
6/10 rom alb Barbancourt
3/10 suc de lamiae
1/10 sirop de yahar
Mod de preparare
Ingredientele se amesteca cu gheata si se servesc intr-un pahar de martini. Romul alb Barbancout ofera o aroma deosebita acestei bauturi.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2


Infinite Caipiroshka
Ingrediente
60 ml Infinity vodca
1 lamaie verde taiata cuburi
2 lingurite zahar brun
gheata pisata
Mod de preparare
Se amesteca zaharul si lamaia pe fundul unui pahar inalt, se adauga gheata pisata si se umple cu vodca;
Se decoreaza cu felii de lamaie verde.
Click aici pentru video


Italian Blossom

Ingrediente
50 ml Campari
100 ml suc de portocale
felii de portocala rosie sau zmeura
cuburi de gheata
Cuvee Nobiliar sec pentru completare
Mod de preparare
Toarna Campari si sucul de portocale intr-un pahar mare de sampanie.
Amesteca usor si adauga cuburile de gheata. Completeaza paharul cu spumant Cuvee Nobiliar sec.



James Bond
Ingrediente
200 ml sampanie
80 ml votca
2 lingurite de bitter
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele, in pahare cocktail si se completeaza cu cuburi de gheata.


Kahlua
Ingrediente
4 lingurite inghetata de cafea
40 ml lapte dulce
20 ml lichior de cafea Kahlua
cateva boabe de cafea
frisca
Mod de preparare
Se amesteca inghetata, laptele si lichiorul apoi se pune in pahar de cocktail cu picior.
Se orneaza cu frisca si boabe de cafea si sa da la frigider 10 minute.



Kiss in the dark
Ingrediente
80 ml gin
80 ml lichior de cirese
10 ml vermut alb
1 felie de lamaie
1 cireasa
Mod de preparare
Se umple paharul de amestec cu gheata, apoi se adauga ingredientele si se amesteca;
Se toarna intr-un pahar racit in prealabil, se decoreaza cu o felie de lamaie si o cireasa maraschino.


La vie en rose
Ingrediente
1 cub de zahar
un strop de apa de trandafiri
sampanie rose
Mod de preparare
Lasati zaharul sa se inmoaie in apa de trandafiri;
Apoi, turnati intr-un pahar cu picior inalt;
Completati cu sampania si garnisiti cu o capsuna.
Click aici pentru video



Long Island Ice Tea
Ingrediente
20 ml Tequila
20 ml rom alb
20 ml gin
20 ml vodka
20 ml triplu sec
20 ml suc proaspat de lamaie
Cola
Mod de preparare
Turnati toate ingredientele intr-un pahar inalt, dupa ce in prealabil ati pus cateva cuburi de gheata;
Ornati paharul cu o bucata de lamaie.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2



Mai Tai
Ingrediente
40 ml rom maro
40 ml curacao de portocale (lichior)
40 ml zeama de portocale
20 ml zeama de ananas
20 ml zeama de lamaie
1 felie lime (lamaie verde)
frunze de menta
gheata zdrobita
Mod de preparare
Se toarna gheata intr-un pahar si deasupra se toarna rom, lichior, zeama de
fructe si cu sirop de zahar;
Se amesteca totul bine. Felia de lime se asaza, impreuna cu menta pe marginea paharului.
Click aici pentru video



Marguerita
Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4 cl tequilla alba, 3 cl triplu sec, 3 cl suc de lamaie.
Se amestca in shaker cca. 10 minute. Apoi se pregateste paharul de cocktail astfel: Se tine cu gura in jos si se unge cu o felie de lamaie, apoi se glazureaza gura paharului cu sare. Strecurati amestecul din shaker prin gheata si ornati cu o felie de lamaie.
Click aici pentru video



Metropolitan
Ingrediente
150 ml vermut rosu
10 ml bitter
10 ml sirop de zahar
4 cuburi de gheata
80 ml coniac
Mod de preparare
Se tin ingredientele la rece peste noapte.
Se amesteca siropul de zahar cu coniacul, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi se adauga vermutul si bitterul.
Se toarna in 2 pahare de cocktail in care am pus in prealabil cate 2 cuburi de gheata si se serveste cu pai alaturi.
Click aici pentru video



Mimosa
Ingrediente
100 ml suc proaspat de portocale
sampanie
Mod de preparare
Puneti sucul de portocale intr-un pahar inalt cu picior;
Turnati peste sampanie bine racita.
Click aici pentru video



Miss Marple

Ingrediente
1 lingura de gem de mere zaharisit
1/2 lingurita zeama de lamaie
1/2 lingurita zahar vanilat
1 varf de cutit praf de scortisoara
1 lingura suc natural de mere
75 g iaurt slab
1 lingura frisca
1 bucata de ciocolata
Mod de preparare
Se amesteca intr-un blender gemul de mere, scortisoara si iaurtul;
Se adauga pe deasupra frisca si ciocolata ca ornamente.


Orgasm
Ingrediente
40 ml lichior Amaretto
40 ml lichior Kahlua
40 ml crema de whisky Baileys
frisca, gheata
Mod de preparare
Intr-un blender se amesteca pentru cateva secunde cele trei ingrediente, impreuna cu gheata pisata.
Se toarna in doua pahare de whisky de 60 ml fiecare si se decoreaza cu frisca.
Click aici pentru video



Panama
Ingrediente
60 ml crema alba de cacao
60 ml coniac
60 ml frisca
gheata pisata
Mod de preparare
Intr-un shaker se pun toate ingredientele si se amesteca bine.
Se adauga gheata pisata si se toarna in 2 pahare de cocktail, racite in prealabil.
Se orneaza fiecare pahar cu frisca.


Paradiso
Ingrediente
30 ml gin
20 ml Brandy de caise
100 ml suc natural de portocale
1 felie de portocala nestoarsa
cuburi de gheata
Mod de preparare
Se amesteca ginul, brandy-ul si sucul de portocale intr-un blender;
Se adauga cuburile de gheata;
Se orneaza paharul cu felia de portocala;
Se serveste intr-un pahar inalt, cu picior.



Pina Colada
Ingrediente
50 ml rom alb
30 ml lichior crema de cocos
60 ml suc de ananas
bucatele de ananas
frisca
Pentru a realiza acest cocktail aveti nevoie de 5 cl rom alb, 2-3 cl frisca lichida, 2 cl cocos, 8-10 cl suc de ananas.Se combina in shaker cca. 10 minute, apoi se strecora prin gheata intr-un pahar de "long drink". La final se orneaza cu ananas prospat.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele in shaker, impreuna cu putina gheata;
Se agita bine si se toarna in pahare Sniffter.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2



Pink Lady
Ingrediente
45 ml gin
1 lingurita de frisca lichida
1 lingurita de grenadine
1 albus de ou
 cuburi de gheata
Mod de preparare
Se amesteca intr-un blender ginul, frisca, grenadine si albusul de ou;
La sfarsit se adauga cuburile de gheata, eventual pisate inainte;
Se serveste in pahar cu picior.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2



Punch de Mos Nicolae
Ingrediente
4 portocale rosii
2 lamai
cidru de mere
1/2 cana de stafide inmuiate in rom alb
1 lingurita cuisoare
150 gr zahar brun
scortisoara
Mod de preparare
Se decojesc portocalele si lamaile. Se desfac fructele in felii si se prajesc in putin unt, impreuna cu jumatate din cantitatea de coaja, taiata in patratele mici.
Se storc fructele prajite intr-un vas, se adauga cidrul de mere, stafidele inmuiate in rom, cuisoarele si zaharul brun.
Se pune vasul la fiert la foc mic pana fierbe.
Se toarna fierbinte in cani de pamant si se serveste cu bucatele de baton de scortisoara.


Sangria
Ingrediente
2 l vin rosu (de Rioja sau orice vin rosu dulce si aromat
7-8 linguri zahar
3 lamai
4 portocale
2 piersici
2 pere
o ramura scortisoara
1/4 l apa minerala
50 ml brandy (sau cognac)
Mod de preparare
Vinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamiile si portocalele taiate felii, scortisoara, piersicile si perele curatate de coaja si taiate bucati mar;
Cine doreste, poate pune si brandy sau cognac. Se amesteca si se da la frigider sa se raceasca bine;
Se pune apa minerala inainte de servire si se serveste in pahare mari de vin, cu gheata in ele.
Click aici pentru video
Click aici pentru video



Screwdriver
Ingrediente
120 ml vodka
300 ml suc de portocale
4 cuburi de gheata
1 lime (lamaie verde)
Mod de preparare
Intr-un blender se pun cele 4 cuburi de gheata si se piseaza, apoi se rastoarna in 2 pahare de cocktail.
In fiecare pahar, peste gheata pisata, se toarna cate 60 ml vodka si 150 ml suc de portocale.
Paharele se orneaza pe margine cu putin zahar si cate o felie de lime.
Click aici pentru video 1
Click aici pentru video 2



Strawberry Delight
Ingrediente
2 sticle de vin alb
1 sticla vin spumos
1 kg capsuni
100 g zahar
Mod de preparare
Se pune o jumatate din cantitatea de capsuni, fara codite, in apa rece;
Se taie in doua capsunile, se dau prin zahar si se pun intr-un vas;
Se adauga vinul alb si se lasa la macerat, in frigider toata noaptea;
Se spala restul de fructe si se pu intr-un vas de punch, peste care se toarna bautura deja preparata;
In momentul servirii se adauga vinul spumos.



Vodka sunrise
Ingrediente
50 ml vodka absolotut
75 ml suc tonic
2 ml grenadine
Mod de preparare
Intr-un pahar se pune gheata, apoi se pune vodka, sucul tonic si pe mijloc se pune cele 2 ml de grenadine si se decoreaza cu o felie de lamaie lime.

White Lady
Ingrediente
45 ml gin
20 ml Cointreau
20 ml suc de lamaie
Mod de preparare
Se agita puternic in shaker cu cuburi de gheata si se strecoara in cupa de cocktail.
Click aici pentru video

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu