luni, 16 aprilie 2012

Alimente nocive care se gasesc in comert


  Citeste eticheta inainte de a cumpara orice produs alimentar. Vei vedea ca in spatele gustului stau multe E-uri si alte ingrediente nocive.
  In continuare va prezentam cateva alimente nocive din comert:
- pate de ficat sau vegetal
  Compozitie tipica a unui pateu industrial: ficat de pasare 20%, apa, carne de pasare, ulei vegetal nehidrogenat, proteina vegetala din soia, amidon din porumb, sare iodata, condimente, amidon din grau, extract din condimente, mustar, arome, stabilizatori (polifosfat i E 452), sirop de glucoza, emulgatori (esterii glicerici ai acidului citric E-472), agenti de ingrosare (guma guar E-412, guma xantan E-415), antioxidanti (acid citric E-330), ascorbat de sodiu E-301), potentator de aroma (monoglutamat de sodiu E-621), colorant (carmin E-120), conservant (nitrit de sodiu E-250). Contine alergenii: soia, gluten, mustar.
  Multe sortimente, in special cele mai ieftine, contin caragenan (E-407), care favorizeaza malnutritia.
  Pe piata exista si pate de post avad continut de: apa, ulei vegetal hidrogenat (margarina) sau nehidrogenat, proteina din soia, sare iodata, extract de condimente, mustar, arome, stabilizatori (polifosfati E-452), emulgatori (saruri ale acizilor grasi E-470, s.a.), agenti de ingrosare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grau si porumb, sirop de glucoza, zaharuri, potentator de aroma (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), faina de roscova (E-410), coloranti (caramel E-150, rosu carmin E-120), extract de paprica. Contin alergeni de tipul: gluten, telina, mustar, soia. Desigur, astfel de compozitii nu sunt cu nimic mai bune nutritional in comparatie cu pateurile din ficat-carne, continand chiar mai multe E-uri. Atentie pentru suferinzii de diabet, deoarece aceste pateuri contin glucide, ele trebuie scazute din ratia zilnica. Datorita continutului mare de grasime vegetala, nu sunt indicate celor cu dislipidemie, boli cardiace, supraponderalilor sau obezilor. Aceste produse, dupa cum se constata din compozitia lor, contin sare, zahar si grasimi ascunse, de care trebuie sa tinem cont pentru a nu face exces. Pateurile vegetale care contin gluten nu trebuie consumate de suferinzii de celiachie. Din cauza E-urilor, in special E-621 (glutamat monosodic), produsul nu este indicat hipoglicemicilor, copiilor, cardiacilor, femeilor insarcinate. Fosforul adus de polifosfatii utilizati pentru stabilirea apei in compozitie impiedica formarea densitatii osoase minerale normale, fiind contraindicat copiilor, adolescentilor, batranilor, suferinzilor de osteoporoza. Uneori, pateurile vegetale contin ingrediente care nu sunt de post si, de aceea, ca o regula generala, cititi cu mare atentie eticheta cu compozitia acestor pateuri.
- parizer
  Acesta are în compozitia sa 80% slanina si sorici de porc, 10% MDM, carne dezosata mecanic, în compozitia careia intra oase macinate. Acest aliment mai contine faina de soia, amidon, dar si condimente, printre care se numara sare, coriandru, boia de ardei. Potentiatorii de gust si colorantii sunt si ei trecuti pe lista ingredientelor care se gasesc în parizer.


- salam
  Salamurile contin aditivi care imita gusturile condimentelor, zahar, nitrati, nitriti, carmin, glutamat de sodiu - cunoscut si sub denumirea de E 261 si faina de soia în proportie de 20%. Slanina si soriciul se gasesc în proporti de 60% în acest preparat de carne, urmate de carne de calitate inferioara, în proportie de 17%.
- margarina
  Margarina a fost dezvolatata pentru prima oara in anul 1870 ca inlocuitor pentru unt. Tehnologia de obtinere prin hidrogenare a aparut in secolul XX. Este vorba de hidrogenarea partiala a uleiurilor vegetale (floarea soarelui, rapita), urmata de emulsionarea cu apa, astfel încât sa ajunga la o compozitie asemanatoare untului, de 65-80% grasime. În acelasi timp, s-a dezvoltat si un alt produs, shorteningul (un ulei hidrogenat pentru patiserie).
  Ingrediente produsului de tip margarina: agenti emulsificatori si aromatizanti, vitaminele A si D, coloranti sau conservanti.
  Margarina poate provoca aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative. Atunci cand sunt asimilate de catre organism, aceste grasimi afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Margarina poate dezvolta si rezistenta la insulina, in cazul diabeticilor.
- crenvusti
  Crenvurstii pot duce la aparitia toxiinfectiilor alimentare daca nu sunt pastrati în conditii corespunzatoare. MDM-ul este gasit în mare parte din acest preparat din carne. Pielite si grasime se gasesc si ele în compozitia acestora.

- kaiser
  Kaizerul este injectat cu solutii care contin sare, gelifianti pentru retinerea apei, coloranti pentru aspectul de proaspat, conservanti, agenti de întarire a gustului si aromei. Carnea se regaseste în proportii destul de reduse.
- sunca taraneasca
  Sunca taraneasca contine slanina, urme de oase si sorici în proportie de 70%. De asemenea, alimentul mai contine proteine din soia si coloranti - printre care se numara carminul.
- mustar
  Anumite sortimente de mustar au devenit periculoase din cauza aditivilor cum ar fi: agent de îngroşare denumit "gumă xantan" (E 415) scade valoarea nutritivă ; acidul citric (E 330) poate provoca afecţiuni bucale; benzoat de sodiu (E 211) poate declanşa sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare; sorbat de potasiu (E 202) poate provoca alergii sau astm; "gumă xantan" aditivul E 415 interzis in majoritatea tarilor UE.

Instalare updates KB2468871, KB2533523, KB2539636 pentru Windows 7


  Pentru cei care au probleme cu instalarea update-turilor KB2468871, KB2533523, KB2539636, ale .NET Framework 4 pentru sistemul de operare Windows 7, pot urma urmatorii pasi:
- Control Panel/ Programs "Uninstall a Program", click dreapta pe "Microsoft .NET Framework 4 Client Profile" alege "Uninstall/Change" si apoi alege optiunea "Repair";
- dupa ce se termina secventa de reparare umeaza "Restart";
- instaleaza manual: KB2539636, KB2533523, KB2468871 (si alte update-uri ale .NET Framework 4 care dau eroare).

sâmbătă, 18 februarie 2012

Tratatul ACTA refuzat de Curtea Europena de Justitie

  Curtea Europena de Justitie a hotarat, pe data de 16 februarie 2012, ca tratatul ACTA nu poate fi aplicat pe teritoriul UE in formatul actual. 
  Motivatia: 
  "Administratorul unei rețele sociale online nu poate fi constrâns să instituie un sistem de filtrare general, care să-i vizeze pe toți utilizatorii săi, pentru a preveni utilizarea ilicită a operelor muzicale și audiovizuale.
  O asemenea obligație nu ar respecta interdicția de a impune unui asemenea furnizor o obligație generală de supraveghere nici cerința de a asigura un just echilibru între, pe de o parte, protecția dreptului de autor și, pe de altă parte, libertatea de a desfășura o activitate comercială, dreptul la protecția datelor cu caracter personal și libertatea de a primi și de a transmite informați".
Pentru parcurgerea in totalitate a documentului click aici



sâmbătă, 4 februarie 2012

2012 Savage Rivale Roadyacht GTS

  Savage Rivale Roadyacht GTS este rezultatul imaginatiei a trei oameni care au crezut ca fiecare vis trebuie sa devina realitate. Visul lor a fost acela de a realiza un supercar in numar de doar 20 de unitati si in doar trei culori (portocaliu aprins, alb waterline si gri gunmetal).
  Aceast supercar imbina un design "bad-boy" la exterior cu un interior inspirat din lumea yachting-ului. Sub capota "toarce" un motor V8 de 6.2 litri care ofera 670 CP la 6200 rpm si un cuplu maxim de 538 lb-ft la 4800 rpm. Combinat cu o transmisie automata, motorul are un consum de carburant de doar 9,4 litri pe 62 de mile (100 km/h).  Rivale Roadyacht GTS va fi capabil de o acceleratie de la o la 60 mph (aprox. 97 km/h) in 3.4 secunde si o viteza maxima de 205 mph (aprx. 325 km/h).
  Pretul pentru Savage Rivale Roadyacht GTS va fi in jur de de 600000$.


  GTS Roadyacht este construit pe un sasiu de molibden, combinate cu panouri de caroserie de carbon. Interiorul combina fibra de carbon, aluminiu si alcantara. Scaunele sunt realizate din fibra de carbon si sunt complet electrice cu încalzire, iar tabloul de bord dispune de o interfata cu touchscreen. Alte optiuni includ un sistem anti-furt denumit sec5.

Protest impotriva tratatului ACTA

  Utilizatorii de internet din Romania pregatesc proteste impotriva tratatului ACTA. Ele sunt organizate de Accessnow, o comunitate care are membri in toate tarile si care militeaza pentru libertate in mediul online. Protestele vor avea loc pe 11 februarie 2012 in mai multe orase din Europa.
  Conform site-ului Accessnow in Romania protestele vor avea loc in Bucuresti, Cluj, Timisoara si posibil in Galati.
  Romania a semnat pe 26.01.2012 un tratat prin care site-urile europene de torrente vor fi scoase in afara legii. Mai grav este faptul ca tratatul semnat de tara noastra, vorbeste despre protejarea drepturilor de autor si ar duce atat la eliminarea site-urilor care permit descarcarea de continut ilegal, cat si la sanctionarea legala a celor care beneficiaza de pe urma filmelor sau muzicii piratate.

   Prin acest tratat, care se mai numeste si ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), reprezentantii industriilor muzicala si de film ar putea cere direct furnizorilor de Internet date referitoare la clientii care descarca fisiere pirat, fara sa fie nevoie de mandate ale judecatorilor.
  ACTA sau Tratatul Comercial Anti-Contrafacere, similar cu cel al americanilor SOPA,este un tratat comercial plurilateral propus ca raspuns la „cresterea globala a comertului cu bunuri contrafacute si lucrari protejate de copyright”.
  Pentru ca tratatul sa intre in vigoare, el trebuie ratificat de parlamentele statelor semnatare, dar si de Parlamentul European. Personal nu cred ca "tinerii" din parlamentul nostru vor vota impotriva acestui tratat.

vineri, 3 februarie 2012

Bacteria MRSA USA300

  USA300 este o tulpina a bacteriei MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus)  un microb descoperit recent, se dezvolta mai ales în spitale unde poate cauza numeroase infectii. USA300 se transmite prin simplul contact cutanat si supravietuieste chiar si pe suprafete solide, ceea ce creste riscul contactarii bacteriei în locuri publice, precum mijloacele de transport în comun.
  A fost identificata pentru prima data în Statele Unite, dar a inceput sa apara si in Europa. Anul trecut au fost documnetate 200 de cazuri in Anglia.
  Tulpina este rezistenta la numeroase antibiotice si provoaca abcese si inflamatii ale pielii. În cele mai grave cazuri documentate pâna acum, pacientii au murit în urma unor septicemii sau a unei forme de pneumonie care ataca tesutul plamânilor.
  USA300 se transmite prin simplul contact cutanat si supravietuieste chiar si pe suprafete solide, ceea ce creste riscul contactarii bacteriei în locuri publice, precum mijloacele de transport în comun.
  Simptomele principale pentru MRSA USA300 pot include o zona rosie, umflata si dureroasa a pielii.
  Alte sipmtome pentru MRSA USA300:
- scurgere de puroi sau alte fluide de la site-ul infectiei;
- stari febrile;
- abces cutanat;
- caldura în jurul zonei infectate.



   Este de remarcat faptul ca acest lucru poate fi doar o infectie cu stafilococ. Doar un examen medical si un test va clarifica natura infectiei.
  Simptome mai grave ale MRSA apar atunci cand infectie patrunde in sange prin intermediul taieturilor, ranilor saua altor leziuni: durere în piept, frisoane, tuse, oboseala, febra, stare generala alterata (stare generala de rau), dureri de cap, dureri musculare, eruptii cutanate, dificultati de respiratie.
  De remarcat faptul ca acestea pot fi simptome si pentru alte boli.



  Medicul dumneavoastra va poate recomanda urmatoarele teste pentru a detecta bacteriile care cauzeaza infectia cu MRSA:
- proba de sange;
- cultura de drenaj (lichid) de la infectie;
- cultura din pielea de pe site-ul infectat;
- examen sputa;
- examen urina.

Link      Video 1      Video 2

joi, 2 februarie 2012

Pamantul vazut din spatiu

  Va prezentam un videoclip de 60 de secunde, care arata Pamantul, realizat cu ajutorul a 600 de imagini surprinse de pe Statia Spatiala Internationala.

miercuri, 1 februarie 2012

Sindromul de colon iritabil

  Sindromul de colon iritabil este, conform NDDIC (National Digestive Diseases Information Clearinghouse), o afectiune caracterizata cel mai frecvent de crampe, dureri abdominale, balonare, constipatie si diaree. Sindromul de colon iritabil provoaca disconfort si dureri, dar nu cauzeaza dureri permanente ale intestinului si nu duce la aparitia de boli grave, cum ar fi cancerul. Cei mai multi oameni pot controla simptomele lor cu dieta, managementul stresului, si medicamente prescrise. Cu toate acestea, pentru unii oameni, sindromul de colon iritabil poate fi foarte suparator pentru ca le poate reduce capacitatea de munca, participarea la evenimente sociale etc.


Simptome:
 
  Principalele simptome:  dureri abdominale, balonare si disconfort.
  Insa simptomele pot varia de la o persoana la alta. Unele persoane se prezinta cu constipatie. Adesea aceste persoane au crampe atunci când încearca sa aiba un scaun, si nu pot elimina orice scaun sau nu pot elimina decat o cantitate mica. Cand totusi pot elimina un scaun acesta poate avea mucus în el, care este un lichid ce umezeste si protejeaza parti ale sistemului digestiv.
  Alte persoane pot sa aiba diaree cu scaune frecvente si apoase. Persoanele care au ca simptom diareea simnt adesea o nevoie urgenta si incontrolabila de a avea un scaun.
  O alta categorie de persoane cu sindrom de colon iritabil au ca simptome, in mod alternant, constipatie si diaree.
  De multe ori simptomele pot sa dispara pentru cateva luni sau sa se agraveze in timp.



Cauze:

  Specialistii nu au putut detrmina cu exactitate cauza acestei boli. Una dintre teorii releva faptul ca persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil sunt foarte sensibile la anumite alimente si la stres. De asemenea se presupune ca poate fi implicat si sistemul imunitar care lupta impotriva infectiilor.
  - motilitatea normala sau miscarea poate sa nu fie prezente la o persoana care sufera de sindromul colonului iritabil. Acestea poate fi spasmodice sau se pot chiar opri temporar. Spasmele sunt contractii musculare puternice.
  - epiteliu, parte a colonului, care poate fi afectat de sistemul imunitar sau nervos regleaza fluxul de fluide  în interiorul si în afara colonului. Cu toate acestea, în cazul în care continutul din interiorul colonului se misca prea repede, colonul isi pierde abilitatea de a absorbi lichidele. Rezultatul este mult lichid in scaun. La alte persoane miscarea din interiorul colonului este prea lenta ceea ce duce la absorbtie de lichide suplimentare. Si ca urmare apare constipatia.
  - o persoana predispusa la sindromul de colon iritabil poate sa raspunda mai puternic la stimuli alimentari sau de stres in raport cu o persoana obisnuita care nu ar fi deranjata de aceeiasi stimuli.
  - cercetarile recente au aratat ca serotonina este legata de funtionarea gastro-intestinala normala. Serotonina este un neurotransmitator care transmite mesajele dintr-o parte in alta a corpului. In procent de 95% serotonina este localizata in tractul gastrointestinal iar restul de 5% se gaseste in creier.  La persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil nivelul de serotonina din tractul gastrointestinal este foarte scazut. Ca urmare aceste persoane au probleme cu tranzitul intestinal si mobilitatea, si in consecinta au mai multi receptori sensibili la durere in tractul gastrointestinal.
  - cercetatorii iau in calcul faptul ca sindromul de colon iritabil poate fi cauzat si de o infectie bacteriana in tractul gastrointestinal. Studiile arata ca persoanele care au avut gastroenterita dezvolta uneori sindromul colonului iritabil.
  - cercetatorii au descoperi ca, intr- o forma usoara, boala celiaca poate sa prezinte simptome similare sindromului de colon iritabil. Persoanele cu boala celiaca nu pot digera gluten, o substanta care se gaseste in grau, secara si orz. Un test de sânge poate determina daca boala celiaca poate fi preznta la un anumit pacient.


Diagnostic:

  Sindromul de colon iritabil este diagnosticat în general, pe baza unui istoric medical complet, care include o descriere atenta a simptomelor si un examen fizic.
  Nu exista teste specifice pentru sindromul colonului iritabil, se pot efectua teste care sa excluda alte afectiuni.           Aceste teste pot include probe testare scaun, teste de sange etc. In mod normal un medic va efectua o sigmoidoscopie sau colonoscopie.
  Daca rezultatele testului sunt negative, medicul poate diagnostica sindromul de colon iritabil pe baza simptomelor.
  Simptome:
-dureri abdominale sau disconfort pentru cel putin 12 saptamani din cele 12 luni precedente. Aceste 12 de saptamani, nu trebuie sa fie consecutive.
-durerile abdominale sau disconfortul au doua din urmatoarele trei caracteristici:
         -durerile sunt atenuate in momentul in care persoana are un scaun;
         -cand aceste dureri abdominale incep, apare o schimbare in modul in care o persoana are scaunul;
         -cand aceste dureri abdominale incep apare o modificare în forma de scaun sau de felul in care arata.
  Pot sa apara si alte simptome cum ar fi:
     -o schimbare a frecventei de tranzit intestinal;
     -o modificare a aspectului de tranzit intestinal;
     -sentimente de urgenta incontrolabila de a avea un scaun;
     -dificultate sau incapacitate de a face un scaun;
     -mucus prezent în scaun;
     -balonare.
  Sangerarea, febra, scaderea in greutate, durerile persistente si severe nu sunt simptome de sindrom de colon iritabil, ele pot indica alte probleme cum ar fi cele inflamatorii, si mai rar cancer.
  Actiuni care agraveaza simptomele de sindrom de colon iritabil:
-mese imbelsugate;
-gaze în colon;
-medicamente;
-grâu, secara, orz, ciocolata, produse lactate, alcool sau bauturi cu cofeina, cum ar fi cafea, ceai, cola etc;
-stres, suparari, sau tulburari emotionale.
  In plus persoanele cu sindromul de colon iritabil sufera frecvent de depresie si anxietate, care pot agrava simptomele. În mod similar, simptomele asociate cu sindromul de colon iritabil pot determina o persoana sa se simta deprimat si sa sufere stari de anxietate.


Tratament:

  Cel mai bun tratament pentru sindromul de colon iritabil este modificarea alimentatiei. Consumati mai multe alimente ce contin fibre solubile (legume si fructe, cereale integrale), care imbunatatesc functia intestinala, reduc senzatia de balonare, amelioreaza durerile si tulburarile de tranzit. Reduceti consumul de alimente grase, ciocolata, cafea, alcool, bauturi carbogazoase. Daca intestinul dumneavoastra se va dovedi la inceput mai sensibil, incepeti prin a consuma legumele fierte la aburi si abia apoi treceti la cele crude.
  Alaturi de modificarea regimului alimentar, bolnavii sunt sfatuiti sa manance incet (sa acorde cel putin 20 minute pentru luarea mesei), mestecand bine alimentele. De asemenea, trebuie evitate alimentele prea calde sau prea reci. Se pare ca fragmentarea pranzului in gustari reduse cantitativ are rezultate bune la unele persoane. Dupa masa de seara, pacientii trebuie sa astepte cel putin doua ore inainte de culcare. In sfarsit, ei trebuie sa gaseasca timp pentru a face sport (cel putin de 3 ori pe saptamana) si pentru a se consacra unor activitati relaxante pentru a reduce stresul.
  Deoarece s-a constatat ca stresul este unul dintre factorii care declanseaza “criza intestinala” este important ca bolnavul sa invete sa-si gestioneze stresul, prin tehnici de respiratie sau de relaxare. De ajutor pot fi si plantele cu efect calmant: tei, musetel, valeriana. In ceea ce priveste medicamentele, medicul poate prescrie antidiareice (Smecta, Imodium), antispastice (Debridat, No-spa, Colospasmin etc.), uneori si sedative. Suplimentele cu calciu si magneziu ajuta la relaxarea intestinului, iar preparatele probiotice pe baza de acidofilus refac flora intestinala.
  Alimente care contribuie la intensificarea tulburarilor intestinale:
-mezelurile, carnea afumata, prajelile
-mancarea foarte condimentata
-fasole uscata, linte, mazare verde
-varza, conopida, brocoli, varza de Bruxelles (provoaca gaze)
-bauturi – cafea, ceai, cola, bauturile carbogazoase in general, alcoolul, sucul de fructe acide (lamaie, struguri, mere, ananas) sau de rosii
-grasimile si zaharurile rafinate
  Un medicament disponibil pentru a trata sindromul de colon iritabil este clorhidratul de alosetron (Lotronex). Lotronex a fost reaprobat cu restrictii importante de catre US Food and Drug Administration (FDA) pentru femei cu forme severe de sindrom de colon iritabil, care nu au raspuns la terapia conventionala si al caror principal simptom este diareea. Cu toate acestea, chiar si la acesti pacienti, Lotronex ar trebui sa fie utilizat cu prudenta, deoarece aceasta poate avea efecte secundare grave, cum ar fi constipatie severa sau scaderea fluxului de sange la colon.

Pentru mai multe informatii click aici

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Mesaj Anonymous pentru Romania

  Grupul de hackeri de la Anonymous a adresat, pe data de 27.01.2012, un mesaj romanilor cu privire la semnarea ACTA de catre statul roman. Ei doresc sa atraga atentia asupra fatului ca acest tratat va limita libertatea de exprimare online. Gruparea "Anonymous" este recunoscuta pentru atacuri informatice asupra retelei Pentagonului, dar si asupra a numeroase alte organizatii guvernamentale si corporatii importante.
  Iata o parte din continutul mesajului:
  "Salutari cetateni ai Romaniei, noi suntem Anonymous! In timp ce protestele voastre pierd din intesitate din cauza vremii nefavorabile si politicienii vostri isi continua circul pe ecranele televizoarelor, Parlamentul European a semnat ACTA, care impune o dictatura pe Internet prin care fiecare aspect al activitatii voastre pe Internet va fi monitorizat.
  "Ar trebui sa stiti ca dincolo de jocuri video, filme si divertisment in general, exista lucruri importante care ii aduc pe oameni impreuna: comunicarea. Dreptul de a furniza si primi informatie este luat odata ce ACTA."
  "Trebuie sa realizam ca acesta este doar primul pas spre fascism global si limitarea dreptului de exprimare si, in cele din urma, dreptul de a trai pe aceasta planeta. Dar sa nu va temeti deoarece Anonymous este de partea voastra"        Vezi video
  "Nu suntem un grup, nici organiztie, ci suntem cei care lupta impotriva sclaviei economice si monetare".
  Romania a semnat pe 26.01.2012 un tratat prin care site-urile europene de torrente vor fi scoase in afara legii. Mai grav este faptul ca tratatul semnat de tara noastra, vorbeste despre protejarea drepturilor de autor si ar duce atat la eliminarea site-urilor care permit descarcarea de continut ilegal, cat si la sanctionarea legala a celor care beneficiaza de pe urma filmelor sau muzicii piratate.



  Prin acest tratat, care se mai numeste si ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), reprezentantii industriilor muzicala si de film ar putea cere direct furnizorilor de Internet date referitoare la clientii care descarca fisiere pirat, fara sa fie nevoie de mandate ale judecatorilor.
  ACTA sau Tratatul Comercial Anti-Contrafacere, similar cu cel al americanilor SOPA,este un tratat comercial plurilateral propus ca raspuns la „cresterea globala a comertului cu bunuri contrafacute si lucrari protejate de copyright”.
  Pentru ca tratatul sa intre in vigoare, el trebuie ratificat de parlamentele statelor semnatare, dar si de Parlamentul European. Personal nu cred ca "tinerii" din parlamentul nostru vor vota impotriva acestui tratat. 

Cocktails

Adonis
Acest cocktail a aparut in Londra anilor 50 si este printre primele cocktailuri pe baya de vin. Numele sau provine de la zeul grec, Adonis, zeul frumusetii fapt ce caracterizeaza trasaturile acestei bauturi.
Ingrediente
-7/10 dry sherry
-3/10 vermuth rosu
-coaja de portocala rasa
-cateva picaturi de Orange Bitter
Mod de preparare
Ingredientele se amesteca impreuna cu gheata in cristale, dupa care se toarna in pahar, dupa ce amestecul a fost filtrate cu strainerul.
Se aromatizeaza cu coaja de portocala rasa.



Baby Doll
Ingrediente
50 ml nectar de cirese
1/2 lingurita sirop de zmeura
25 ml suc de soc neindulcit
1 lingura de zahar
1/2 lingurita zahar vanilat
150 g kefir
1 lingura frisca
Mod de preparare
Se amesteca intr-un blender kefirul, nectarul de cirese, siropul de zmeura, sucul de soc si zaharul;
Se orneaza cu frisca si eventual se poate orna frisca cu o cireasa adaugata in varf.



vineri, 27 ianuarie 2012

Romania semneaza tratatul ACTA

  Romania a semnat pe 26.01.2012 un tratat prin care site-urile europene de torrente vor fi scoase in afara legii. Mai grav este faptul ca tratatul semnat de tara noastra, vorbeste despre protejarea drepturilor de autor si ar duce atat la eliminarea site-urilor care permit descarcarea de continut ilegal, cat si la sanctionarea legala a celor care beneficiaza de pe urma filmelor sau muzicii piratate.
  Prin acest tratat, care se mai numeste si ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), reprezentantii industriilor muzicala si de film ar putea cere direct furnizorilor de Internet date referitoare la clientii care descarca fisiere pirat, fara sa fie nevoie de mandate ale judecatorilor.


  ACTA sau Tratatul Comercial Anti-Contrafacere, similar cu cel al americanilor SOPA,este un tratat comercial plurilateral propus ca raspuns la „cresterea globala a comertului cu bunuri contrafacute si lucrari protejate de copyright”.
  In momentul de fata tratatul este vehement contestat in mediul online pe diverse site-uri (La Quadrature du Net) sau Gruparea de hackeri "Anonymous". Gruparea "Anonymous" este recunoscuta pentru atacuri informatice asupra retelei Pentagonului, dar si asupra a numeroase alte organizatii guvernamentale si corporatii importante.

Click aici pentru textul acordului ACTA


  Pentru ca tratatul sa intre in vigoare, el trebuie ratificat de parlamentele statelor semnatare, dar si de Parlamentul European. Personal nu cred ca "tinerii" din parlamentul nostru vor vota impotriva acestui tratat.
  De mentionat este faptul ca tratatul a fost semnat Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia si Marea Britanie. Statele semnatare din UE  se adauga astfel altor opt tari ce au semnat tratatul  anul trecut: Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si SUA.

Link1   No To ACTA     Link 2 Ce este ACTA ?     Click aici pentru textul acordului ACTA

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Aditivi considerati inofensivi


  Va prezentam in cele de mai jos aditivi considerati inofensivi la ora actuala:
E100, E101, E140, E141, E160-163, E170, E174, E175, E181, E201-203, E260, E262, E263, E290, E300, E301, E303, E304, E306-309, E322, E331-337, E400-406, E410, E422, E472, E473, E492, E500, E501, E504, E507, E509, E511, E516, E518, E542, E552, E578, E636, E957, E965, E999, E1100, E1400-1450, E1510.
  Pentru bolnavii de cancer, insa, precautiile trebuiesc marite, deoarece organismul lor a pierdut o mare parte din capacitatea de-a se autoregla. De aceea, se recomanda utilizarea a numai 24 de aditivi, cu conditia ca ei sa fie extracte naturale - nu produsi de sinteza industriala:
E100 - turmeric (cunoscut in Romania si ca \"sofran indian\") cu proprietati anticancerigene
E140 - clorofila si clorofilina - pigmentul verde din frunze
E160(a) - caroten, substanta ce se gaseste, de exemplu, în morcovi, cu efect antioxidant, permitand - printre altele -, micsorarea efectului cancerigen al unor toxine alimentare
E160(d) - licopen, gasit în tomate si în grapefruitul cu miezul rosu, considerat ca micsoreaza riscul de cancer
E161 (b) si E161(g) - xantofile de origine vegetala si animala
E162 - pigmentul rosu din sfecla
E170 - carbonat de calciu
E181 - acid tanic, gasit de obicei în ceai si în coaja de nuca
E260 - acid acetic, otetul
E300 - acidul ascorbic sau vitamina C, cu puternic efect antioxidant. Poate fi consumat si daca este produs de sinteza - adica vitamina C comprimate, asa cum se gaseste in farmacii
E306 pana la E309 - tocoferoli sau vitamina E, cu puternic efect antioxidant. Vitamina E poate fi consumata si daca este produs de sinteza - adica vitamina E capsule, asa cum se gaseste in farmacii.
E410 - \"locust bean\" (termen din limba engleza, semnificand in traducere \"bobul lacustei\"), extract vegetal exotic ce se gaseste chiar in unele produse alimentare preambalate si care produce scaderea colesterolului.
E504 - carbonat de magneziu. Poate fi consumat si daca este produs de sinteza - adica pulberea gasita in farmacii, cu rol laxativ
E509 - clorura de calciu. Poate fi consumat si daca este produs de sinteza - asa cum se gaseste in farmacii
E511 - clorura de magneziu. Poate fi consumat si daca este produs de sinteza- asa cum se gaseste in farmacii
E516 - sulfat de calciu. Poate fi consumat si daca este produs de sinteza- asa cum se gaseste in farmacii
E516 - sulfat de magneziu. Poate fi consumat si daca este produs de sinteza - adica pulberea gasita in farmacii, cu rol laxativ
E542 - fosfati extrasi din oase
E552 - silicat de calciu. Poate fi consumat si daca este produs de sinteza - adica pulberea gasita in farmacii, cu rol antiacid (impotriva arsurilor la stomac)
E636 - maltol, gasit - de exemplu -, in maltul prajit


Cele mai periculoase E-uri


E95     
Denumire: Acetsulfam K – indulcitor.  
Risc: Posibil cancerigen. Interzis in SUA.  
Produse (unde il gasim): guma de mestecat, produse zaharoase, bauturi racoritoare.
E102    
Denumire: tratrazina, colorant galben.
Risc: Poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic.
Produse (unde il gasim): bauturi , mustar si gem .
E110  
Denumire: Sunset yellow colorant galben.  
Risc: Cancerigen.  
Produse (unde il gasim): Dulciuri, prajituri, budinci, sucuri.
E123    
Denumire: Amarant - colorant rosu  
Risc: Cancerigen. Interzis in SUA si Rusia   
Produse (unde il gasim): Dulciuri, jeleuri, banza topita.
E124   
Denumire: Ponceau 4R - colorant rosu.
Risc: Toxic. Interzis in SUA.
Produse (unde il gasim): Mezeluri.
E127    
Denumire: Eritrozina - colorant rosu.  
Risc: Provoaca cancer al tiroidei la animale, posibil si la om. 
Produse (unde il gasim): Alcool, inghetata, prajituri, bomboane, sucuri racoritoare.
E128    
Denumire: Rosu 2 G – colorant  Mutagen.
Risc: Toxic. Interzis in SUA si Australia.
Produse (unde il gasim):  Carne hambugeri.


E211   
Denumire: Acidul benzoic si derivatii sai.  
Risc: posibil cancerigen, interzis in SUA, dar permis la noi  .
Produse (unde il gasim):  Unele bauturi racoritoare.
E220/E228    
Denumire: Sulfiti – conservanti.  
Risc: Provoaca alergii.  
Produse (unde il gasim): Carne hamburger, cartofi deshidratati, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet din vin.
E230   
Denumire: Bifenil – conservant . 
Risc: Toxic. Interzis in Australia.
Produse (unde il gasim): Citrice.
E231   
Denumire: Ortofenilfenol – conservant.  
Risc: Toxic, posibil cancerigen. Interzis in SUA si Australia. 
Produse (unde il gasim): Citrice
E233   
Denumire: Tiabendazol – conservanti. 
Risc: Toxic. Interzis in Australia.
Produse (unde il gasim): Citrice.
E249/E252   
Denumire: Nitrati si nitriti – conservanti.  
Risc: Posibil cancerigen.  
Produse (unde il gasim): Mezeluri si alimente conservate prin sarare, branza.
E320     
Denumire: Butil-hidroxi-anisol BHA-conservant.    
Risc: Posibil cancerigen.    
Produse (unde il gasim): Conservant, cartofi deshidratati, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat.
E425     
Denumire: Glucomanan - agent de textura.    
Risc: Toxic respirator.  
Produse (unde il gasim): Jeleuri.
E621  
Denumire: Glutamat monosodic MSG. 
Risc: Provoaca efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe.  
Produse (unde il gasim): Condimente, supe concentrate.
E954    
Denumire: Zaharina – indulcitor.  
Risc: Posibil cancerigen.
Produse (unde il gasim): Guma de mestecat, produse dulci, bauturi racoritoare.

Citate "Criminal Minds"

Nietzsche:"Când te uiti prea mult într-un abis,abisul se va uita si el prin tine."
Faulkner: "Nu te obosi doar sã fii mai bun decât contemporanii sau predecesorii tãi.Încearcã sã fii mai bun decât tine însuti."
Albert Einstein:  "E o întrebare care uneori mã pune în încurcãturã: eu sunt nebun sau ceilalti?"
Confucius: "Înainte sã o porniti pe calea rãzbunãrii sãpati douã morminte".
Albert Pine: "Ce facem pentru noi moare cu noi. Ceea ce facem pentru altii, pentru lume,rãmâne nemuritor".
Ghandi: "E mai bine sã fim violenti dacã violenta e în inimile noastre decât sã purtãm mantia nonviolentei ca sã acoperim impotenta".
Ghandi: "Mã opun violentei pentru cã si atunci când pare sã facã bine,binele e doar temporar. Rãul pe care-l produce e permanent"





Proverb mexican: "Casa nu se odihneste pe pãmânt, ci pe umerii unei femei"
Francois de la Rochefoucault: "Suntem atât e obisnuiti sã ne ascundem în fata celorlalti încât la final devenim ascunsi fatã de noi însine".
George Orwell: "Într-un moment al înselãciunii universale, a spune adevãrul e un act revolutionar".
Khalil Gibran: "Cele mai puternice suflete s-au nãscut din suferinte. Cele mai puternice caractere sunt pline de astfel de cicatrici"
Thomas Paine: "Dacã rãzboiul e inevitabil, atunci
sã aibã loc atâta timp cât trãiesc eu, pentru ca fiii si fiicele mele sã poatã trãi în pace".
Charles Chaplin: "In lumea asta parsivã, nimic nu e vesnic. Nici mãcar necazurile fiecãruia".
G.K.Chesterton: "Basmele nu le dezvãluie copiilor cã balaurii existã. Copiii stiu deja cã balaurii existã. Basmele le dezvãluie copiilor cã balaurii pot fi omorâti".
William Shakespeare: "Un pãrinte întelept este acela care îsi cunoaste propriul copil".
Lucille Maud Montgomery: "Pentru tot ceea ce cãpãtãm sau dobândim pe aceastã lume, trebuie sã plãtim. Desi e bine sã ai aspiratii înalte, aflati cã acestea nu sunt deloc ieftine".
Arthur Rubinstein: "Nu existã o formulã a succesului...cu exceptia, poate, a acceptãrii neconditionate a vietii si a ceea ce îti aduce".
John Churton Collins: "Dacã ne-am cunoaste secretele, cum ne-am mai consola unul pe celãlalt"?
Ayn Rand: "Ratiunea nu este automata. Cei care o neagã nu pot fi cuceriti prin ea".
Phaedrus: "Lucrurile nu sunt întotdeauna asa cum par".
Phaedrus: "Primele aparente îi însealã pe multi".
Phaedrus: "Doar inteligenta câtorva discerne ceea ce a fost ascuns cu grijã".
Bob Dylan: "Cred cã visele sunt singurul lucru complet natural, pentru cã nu mor niciodatã"
Gilbert Parker: "De amintiri si de remuscãri nu te poti ascunde. Umbra greselilor noastre ne va bântui mereu, indiferent dacã ne-am cãit sau nu".
Martin Luther King Jr: "Pentru fiecare conflict cu semenii sãi,
omul trebuie sã descopere o metodã care sã nu fie bazatã pe rãzbunare, agresiune sau violentã. O asemenea metodã trebuie neapãrat sã se bazeze pe iubire".
P.J. O'Rourke: "Curãtenia devine mai importantã când evlavia e improbabilã".
Dwight Eisenhower: "Cel mai tragic eveniment posibil pentru un om e moartea unui copil. Lucrurile nu vor mai fi niciodatã asa cum au fost înainte".
C. Northcote Parkinson: "Amânarea este cea mai letalã formã de refuz".
Mario Puzo: "Forta unei familii, la fel ca forta unei armate, stã în încrederea pe care oamenii o au unul fatã de celãlalt".
Stuart Chase: "Pentru credinciosi, nicio dovadã nu este necesarã". Pentru necredinciosi, nicio dovadã nu este posibilã".
Marie von Ebner-Eschenbach: "Când suntem tineri, învãtãm. Când îmbãtrânim, întelegem".
Dashiell Hammett: "Nu plãtesti o prostituatã pentru sex , ci pentru a pleca dupã ceea".
James Joyce: "Nicio erezie sau cugetare filosoficã nu e diametral opusã cu Biserica. Natura umanã, da"
John Hobbes: "Oamenii adunã toate greselile in vietile lor si creeazã un monstru cãruia îi spun Destin".
Françoise Sagan: Am iubit pânã am ajuns aproape de nebunie.De aceea se spune cã dragostea e o nebunie,iar nebunia mi se pare singurul mod adevãrat de a iubi".
Stephen King: "Monstrii sunt reali, la fel si fantomele. Existã în interiorul nostruªi uneori câstigã"
Andre Maurois: "Fãrã familie, bãrbatul, fiind singur, simte tot frigul din lume".
George Chakiris: "Oricât de sumbrã ar fi clipa, dragostea si speranta sunt oricând posibile".
Mahatma Gandhi: "Vocea umanã nu poate atinge niciodatã distantele la care se aude vocea stinsã,soptitã a constiintei".
Helen Keller: Nu existã în naturã, nici odraslele omului nu au vreodatã parte de ea".
Abraham Lincoln: "Întotdeauna am considerat cã mila dã roade mai bune decât justitia neînduplecatã".
William Shakespeare: "Desfãtãrile violente nu se pot termina decât violent".
Cyril Connolly: "E mai bine sã scrii pentru tine însuti si sã nu ai public decât sã scrii pentru public si sã te pierzi pe tine însuti".
Haniel Long: "Atât de mult din tot ce e mai bun în noi se regãseste în iubirea pentru familie încât aceasta rãmâne mãsura stabilitãtii noastre deoarece ne reflectã simtul loialitãtii".
Ralph Waldo Emerson: "Ceea ce se asterne în fata si în spatele nostru nu reprezintã mai nimic fatã de ce zace în noi".
Isaac Asimov: "Spre deosebire de sah, în viatã jocul continuã si dupã mat".
C.S. Lewis: "Experienta: cel mai brutal dintre profesori. Dar, Doamne, cum te învatã..."
Sir Walter Scott: "O, ce pânzã complicatã tesem, atunci când, pentru prima oarã, înselãm!"
William Shakespeare: "Atunci când un tatã îi face un dar fiului sãu, amândoi râd . Când un fiu îi face un dar tatãlui, amândoi varsã lacrimi".
Emily Dickinson: "Speranta e fãptura înaripatã. Ce de suflet se agatã. Cântând o melodie fãrã cuvinte. Fãrã a obosi vreodatã".
Helen Keller: "Multi oameni au o idee gresitã despre ce înseamnã fericirea adevãratã. Nu o obtii prin satisfacerea poftelor personale, ci prin fidelitatea arãtatã unui scop demn de pretuire."
Gandhi: Am vãzut copii care au reusit cu succes sã depãseascã rãul pe care ar fi trebuit sã-l mosteneascã; asta datoritã faptului cã puritatea e un atribut inerent al sufletului".
Ralph W. Sockman: "Nimic nu e atât de puternic ca blândetea si nimic nu e mai blând decât puterea adevãratã".
Elise Cabot: "rãul arde puternic un moment si apoi lasã în urmã o carapace arsã."
Mark Twain: "Când eram mai mic, îmi aminteam orice, petrecut aievea sau închipuit. Dar acum mintea îmi slãbeste si-n curând nu-mi voi mai aminti decât de cele închipuite."
Barnard Malamud: "Fãrã eroi, suntem cu totii simpli oameni si nu stim cât de departe putem ajunge."
Elise Cabot: "rãul dureazã doar o fractiune de secundã si lasã în urmã un semn de nesters."
Oscar Wilde: "Copiii, la început, îsi iubesc pãrintii. Pe mãsurã ce cresc, încep sã-i judece. ªi, uneori, îi iartã."
Galileo: "Orice adevãr e usor de înteles, odatã descoperit. Problema e sã îl descoperi."
Helen Keller: "Cele mai bune si frumoase lucruri în viatã nu pot fi vãzute sau chiar mãcare atinse. Trebuiesc simtite cu inima."
William Glasser: "Lucrurile dureroase din trecut modeleazã felul în care suntem azi."
William Glasser: "Ce s-a petrecut în trecut si a fost dureros are mult de-a face cu ceea ce suntem azi."
Ella Wheeler Wilcox: "Nu existã sansã, destin, sau soartã  care sã poatã împiedica decizia fermã a unui suflet determinat."
Balzac: "Majoritatea oamenilor de actiune sunt înclinati spre fatalism, si oamenii de culturã cred în Providentã."
Walter Langer: "oamenii vor crede o miciunã mare mai mult decât una micã. Iar dacã o repeti destul de frecvent, oamenii mai devreme sau mai târziu o vor crede."
Domenico Estrada: "Gândeste-te la trecut doar ca sã clãdesti în baza lui."
John F. Kennedy: "Suntem legati de ocean si când ne întoarcem la el, fie pentru a naviga, fie pentru a privi, ne întoarcem în locul de unde am venit."
Aristotel: "Dacã avem puterea s-o facem, avem puterea si sã ne oprim."

Substante periculoase in produse cosmetice

Lista ingredientelor toxice
1. Paraben (sau methyl, propyl, ethyl paraben) - un conservator de sinteză şi un solvant utilizat foarte des în industria cosmeticelor. Prezenţa sa în deodorante are legătură, după cum susţin mai multe studii, cu apariţia tumorilor de sân. Specialiştii spun că folosirea chimicalei în zona sânilor favorizează absorbţia prin piele şi dezvoltarea tumorilor canceroase. Substanţa se mai găseşte şi în produsele de îngrijire a pielii şi a părului (şampoane, săpunuri), cu scopul de a prelungi valabilitatea produsului.
2. Propylene glycol - o substanţă purtătoare de diverse arome, mirosuri şi coloranţi. Este prezentă în soluţiile antibacteriene, în soluţii de sare, diuretice, paste de dinţi, apă de gură, în cosmetice, în creme hidratante ca substanţă purtătoare de parfumuri etc. Mai este utilizată şi în industria alimentară. Substanţa poate produce reacţii alergice.



3. Sodium lauryl sulfate SLS - un agent spumos prezent în pastele de dinţi şi în şampoane. În concentraţie de 2-5%, acesta poate provoca iritaţii sau dermatite (inflamaţii) ale pielii, iritaţii oculare, urticarii, reacţii alergice sau căderea părului. Reziduuri din această substanţă se pot găsi, timp de cinci zile, în ficat, creier sau plămâni.
4. Aldehidă formică - se găseşte în şampoane, în spumantele pentru baie, în loţiunile de corp şi în multe cosmetice. Substanţa, care pătrunde foarte repede în piele, este recunoscută pentru efectul său carcinogen.
5. Ulei mineral (cunoscut şi sub numele de parafină) - produs sintetic obţinut din petrolul procesat chimic. Se găseşte în produsele de îngrijire destinate bebeluşilor, în creme, loţiuni de corp, farduri de pleoape şi în produsele de îngrijire a corpului. Acesta "înfăşoară" pielea ca într-o folie de plastic şi o împiedică să respire şi să elimine toxinele. Mai mult, folosirea produsului încetineşte dezvoltarea celulară, favorizând îmbătrânirea prematură.
.