marți, 7 septembrie 2010

Skiathos, Greece

  Numele insulei inseamna "skia" - umbra si athos, numele muntelui Athos.
  Insula Skiathos,  face parte din cele 3 insule nordice (Skiathos, Skopelos si Alonissos) ale  grupului de Insule Sporade si are 14 km lugime, 4 km latime.
  Distanta dintre insule nu depaseste mai mult de 14 km, insula fiind impartita in doua zone turistice distincte: partea de sud, foarte aglomerata in sezon si nordul insulei mult mai linistit dar cu aceleasi plaje superbe de nisip auriu. Daca va place viata de noapte atunci partea de sud a insulei vi se potriveste cel mai bine.




  Capitala insulei poarta acelasi nume, Skiathos sau Chora.
  Printre cele mai frecvente activitati de pe insula se numara : pescuitul,  degustarea preparatelor culinare traditionale, viata de noapte, inotul, evenimente culturale, plimbarile romantice si pelerinaje la Manastiri (Panaghia Kounistra, Panaghia Eikonistria - patronul insulei, Evangelistra - la 5 km, nord de Skiathos).
  Viata de noapte: in Vechiul Port (baruri, cluburi, baruri cu muzica anilor '60) sau pe Bar Street (este starda cu baruri interioare)
  Pe insula exista 60 de plaje ce se intind de-a lungul golfurilor.
  Cele mai importante plaje sunt:
        Koukounaries
  Situata in Golful Tzanerias este considerata cea mai frumoasa plaja din Grecia. Este formata dintr-un nisip fin, auriu care se imbina cu apa de culoarea smaraldului. De-a lungul plajei se intinde o padure de pini considerata unica in lume.
  De retinut este o plaja protejata UNESCO. Acest lucru include printre altele interzicerea poluarii plajei cu resturi. De asemenea trebuie spus faptul ca aici preturile sunt mai mari (un suc 5-6 €, sezlong 8 €).
  Daca aveti ocazia sa ajungeti pe aceasta plaja, nu ratati ocazia, este spectaculoasa.


       Lalaria
  Plaja este in nordul insulei, acoperita cu nisip cu pitricele albe, rotunde (plaja naturala). Vedeta plajei  este reprezentata de o stanca in forma de pod care se arcuieste peste apele marii Egee.
  De retinut este faptul ca pe aceasta plaja se poate ajunge numai cu barca.
       Megali Ammos
  Este cea mai lunga si aglomerata plaja a insulei Skiathos.
In final trebuie mentionat ca preturile sunt ceva mai mari, cam duble fata de continent, asa aveti grija la portofel.



Un comentariu: