sâmbătă, 4 februarie 2012

Protest impotriva tratatului ACTA

  Utilizatorii de internet din Romania pregatesc proteste impotriva tratatului ACTA. Ele sunt organizate de Accessnow, o comunitate care are membri in toate tarile si care militeaza pentru libertate in mediul online. Protestele vor avea loc pe 11 februarie 2012 in mai multe orase din Europa.
  Conform site-ului Accessnow in Romania protestele vor avea loc in Bucuresti, Cluj, Timisoara si posibil in Galati.
  Romania a semnat pe 26.01.2012 un tratat prin care site-urile europene de torrente vor fi scoase in afara legii. Mai grav este faptul ca tratatul semnat de tara noastra, vorbeste despre protejarea drepturilor de autor si ar duce atat la eliminarea site-urilor care permit descarcarea de continut ilegal, cat si la sanctionarea legala a celor care beneficiaza de pe urma filmelor sau muzicii piratate.

   Prin acest tratat, care se mai numeste si ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), reprezentantii industriilor muzicala si de film ar putea cere direct furnizorilor de Internet date referitoare la clientii care descarca fisiere pirat, fara sa fie nevoie de mandate ale judecatorilor.
  ACTA sau Tratatul Comercial Anti-Contrafacere, similar cu cel al americanilor SOPA,este un tratat comercial plurilateral propus ca raspuns la „cresterea globala a comertului cu bunuri contrafacute si lucrari protejate de copyright”.
  Pentru ca tratatul sa intre in vigoare, el trebuie ratificat de parlamentele statelor semnatare, dar si de Parlamentul European. Personal nu cred ca "tinerii" din parlamentul nostru vor vota impotriva acestui tratat.

Un comentariu:

  1. Va rog sa iesiti cati mai multi in strada pentru a protesta impotriva ACTA si a le spune ca noi facem internetul si nu cei care stau la birou.

    RăspundețiȘtergere